Pagina afdrukken

Veelgestelde vragen

Welke soort vogel past het beste bij mij?
In principe kan elke vogel geschikt zijn, alles draait om de opvoeding.

Hoe moet ik de vogel opvoeden?
Belangrijkste regel is consequent zijn. Vanaf de eerste dag moet u erop alert zijn dat vogels erg intelligent zijn, en… wat ze op jonge leeftijd leren kan op oudere leeftijd moeilijk afgeleerd worden.

Welke kooi is voor mijn vogel geschikt?
De afmeting van de kooi is nooit te groot. Als een vogel veel in de kooi verblijft moet hij genoeg ruimte hebben om te bewegen en de vleugels uit te slaan. Voor kleine vogels moet gelet worden op de ruimte tussen de tralies.

Waar komen uw vogels vandaan?
Wij hebben een eigen kweekruimte. De vogels die wij verkopen in de winkel zijn door ons zelf gekweekt en zijn voorzien van een vaste voetring.

Kan mijn vogel bij u logeren?
Alle papegaaien die bij ons gekocht zijn mogen bij ons logeren, maar onze ruimte is beperkt, dus bespreek op tijd! Afhankelijk van de grootte van de vogel zijn de kosten tussen €5 en €8,50 per dag.

Ik heb bij een andere kweker/winkel een vogel gekocht, mag deze logeren?
Nee, helaas blijkt dat er vele vogels zijn die ziektes bij zich dragen, wij willen het risico niet lopen om ziektes in huis te halen.

Heb ik garantie bij de aankoop van een vogel?
Wij kweken de vogels zelf en hebben een gezond vogelbestand. Daarom kunnen wij 6 maanden garantie geven.

Heeft u ook parkieten?
Nee, wij hebben geen parkieten. Parkieten zijn dragers van vele ziektes, waar papegaaien heel gevoelig voor zijn. We hebben wel parkietenvoer en vele speeltjes die ook geschikt zijn voor parkieten.

Waarom zou ik bij u een vogel moeten kopen?
Wij hebben al heel veel jaar ervaring met vogels, hebben er erg veel kennis van en nemen de tijd om u goed te informeren. En het belangrijkste is volgens ons dat wij gezonde vogels hebben.

Worden uw vogels getest?
Ja, op het moment dat u de vogel ophaalt nemen wij bloed af en wordt het opgestuurd naar een onafhankelijk laboratorium. Het bloed wordt getest op PBFD en Polyoma en het geslacht wordt bepaald. U ontvangt van de testen een certificaat.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.parrotfarm.nl/veelgestelde-vragen/