Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!​

Ik ben Cor de Snaijer en ik ben directeur/eigenaar van dit mooie familiebedrijf. Vanuit hobby geboren heb ik heel veel ervaring opgedaan met de kweek en verzorging van papegaaien.

Ik heb al interesse in vogels zolang ik mij kan herinneren! Thuis had mijn vader een volière met kanaries en wildzang vogels en ook was ik altijd bezig om nesten van eenden en andere vogels te vinden en ook het hele traject van broeden en jongen krijgen van vogels te volgen.

Toen ik een jaar of 12 oud was ging ik erop uit om kievitseieren te zoeken in de polders rondom Vlaardingen en ik kwam zo in aanraking met het bekijken en zoeken naar zeldzame vogels. Ik ging steeds verder weg, met de trein en later met de Kreidler. Ik maakte daarvoor ook heel wat kilometers om alle in Nederland broedende vogelsoorten te vinden. Ook hield ik thuis om de haverklap weer andere vogels op mijn zolderkamer, zoals uilen, torenvalk, ekster en Vlaamse gaaien.

Toen Irma en ik op onszelf gingen wonen in 1984 ging ik eerst een volière bouwen in het tuintje en kocht mijn eerste wildzang (putters, vinken, sijzen, enz.). Op een gegeven dag kwam er iemand met een jong kauwtje aan en hebben we die maar tot huiskamervogel gemaakt en jarenlang gehouden. In 1989 hebben we een Tritonkaketoe gekocht, Elvis. Dit bleek een vrouwtje te zijn, en dus werd er later ook een mannetje aangeschaft, Jacob. Want ja, je weet maar nooit . En omdat we toch bezig waren werd er ook nog een Molukkenkaketoe en een koppel grijze roodstaarten gekocht. Dit koppel kreeg een mooi hok in de berging.

Ik had al vrij snel jonge grijze roodstaartjes en er kwamen nog een paar koppels grijze roodstaarten bij. Al snel bleek dat de berging te klein was, dus gingen we kijken voor een groter huis. Dat werd in maart 1994 gevonden in de Voorstraat in Vlaardingen. Het was een woonwinkelpand. Dit hebben wij volledig verbouwd tot winkelruimte, kwekerij en woning.

Daar ben ik begonnen met de papegaaienwinkel in 1996. Op gegeven moment had ik wel een aantal koppeltjes die zelf jongen groot brachten, maar dat was niet voldoende. Dus kocht ik ook papegaaien en parkieten in bij diverse hobbykwekers in het land en verkocht deze. Totdat ik te maken kreeg met de ziekte PBFD (die mee geslopen was met 1 van de jonge ingekochte papegaaien). Dit was echt een keerpunt, want als je al je jonge vogels zo dood ziet gaan, ben je er wel even klaar mee. Ik zag in dat dit zo geen toekomst zou hebben en besloot te kijken naar een grotere (buiten)ruimte waar ik zelf de vogels zou kunnen kweken en niet meer afhankelijk van andere kwekers zou zijn.

Dus zijn we in 2001 verhuisd naar een pand aan de Mercuriusstraat in Vlaardingen, waar we in de grote tuin diverse volières hebben kunnen bouwen. Vervolgens kon ik vanaf 2010 volledig putten uit eigen kweek.

In 2013 hebben we besloten Wouter in dienst te nemen voor alle schoonmaak en verzorging van de vogels. We zijn nog altijd blij dat Wouter elke werkdag de vogels voert, de hokken schoon maakt en alles wat er nog nodig is voor de verzorging van de vogels.

Alleen worden de vogels ook ouder en het aantal jongen dat ik zelf kweek is wel minder geworden. Nu heb ik gelukkig een groot netwerk van kwekers die ik vertrouw, want ik wil niet nog een keer een ziekte tussen mijn vogels hebben. Zo kunnen we toch nog aan de vraag van de klant tegemoet komen.

Ik heb contact met liefhebbers en kwekers over de hele wereld. In de jaren heb ik ook vele reizen gemaakt, zo dat ik zo nu en dan ook hele speciale soorten heb. Ook hier zijn klanten voor, vaak de echte liefhebbers of juist kwekers van deze speciale soorten.

Sinds de officiële start van de winkel in 1996 is Irma achter de schermen actief. Zij doet de boekhouding, onderhoudt de website en doet alle andere activiteiten die gedaan moeten worden.

Onze zoon Mark is al sinds hij jong is aan het werk bij mij in de winkel, elke zaterdag hielp hij bij het voeren en schoonmaken van de vogels.

Eind 2020 is onze dochter Els als 19-jarige heel actief geworden op social media en zij is ook geïnteresseerd geraakt in de hele vogelwereld. Ze staat vol passie in de winkel, pakt alle pakketjes in en heeft contact met de klanten.

Daarnaast zijn er al vele jaren mensen die ons helpen. Vanuit de gezamenlijke hobby en het zien hoeveel werk het is om alles bij te houden staan er steeds mensen voor ons klaar. Wij zijn hen zeer dankbaar.

Met recht een familiebedrijf. We zijn trots dat we dit met elkaar kunnen bereiken.