Voer

Waar moet je beginnen als het over voeding gaat? Er zijn zoveel soorten, merken, maten enzovoorts. 
Wij geven al 30 jaar een zelfgemaakte mix aan al onze vogels van zaden, pellets, fruit, noten, kiemzaden en eivoer. 

Goede voeding is een van de belangrijkste aspecten voor een gezonde vogel die mooi en gelukkig in zijn verenpak zit.

Wij gebruiken eigenlijk alleen nog maar pellets van het merk Roudybush en deze raden wij ook het meest aan. Deze pellets zijn koud geperst, waardoor alle natuurlijke voedingsstoffen er nog in zitten en dus niks is aangevuld met geur- kleur- en smaakstoffen. Dit proces noemen wij pelletiseren, voordelen hiervan zijn onder andere dat het de gezondste vorm van pellets is, er veel meer voedingsstoffen inzitten, waardoor je ook minder voer gebruikt dan bij geëxtrudeerde pellets als bijvoorbeeld Nutribird, Harrissons en Psittacus. Deze pellets worden bereid op hoge hitte en alle natuurlijke, gezonde stoffen zijn er dan al uit waarna het word aangevuld met dergelijke geur- kleur- en smaakstoffen. Zelf kunt u ook het verschil al merken bij het openen van de zak, de pellets met alle toegevoegde stoffen ruiken altijd zo zoet dat je zelf geneigd zou kunnen zijn er een beetje van te proeven. 

Qua zaden noten en fruit wisselen wij nog regelmatig af, ligt er een beetje aan welk seizoen het is en wat voor soort vogels wij het meest hebben zitten op dat moment in de winkel. 

Wij kregen in al die jaren heel vaak de vraag of we onze voeding mix ook verkochten in de winkel en sinds 2021 doen we dit dan ook. Alles zit in de emmers waar Cor de beste ervaringen mee heeft bij de vogels. We hebben de Ara Deluxe mix speciaal samen gesteld met veel harde noten, grove zaden en brede pellets en de Papegaai Deluxe mix met gedroogd fruit, smallere zaden en pellets en gepelde nootjes.

Alle producten kunt u vinden in de webshop of bij ons in de winkel. 

 

Gevarieerde voorraad aan noten, zaden, pellets en fruit voor onze geliefde papegaaitjes.
Roudybush pellets
Schap met voeding bij ons in de winkel.